Huis in Viran Episkopi

Verkocht onder voorbehoud
175.000
|
Viran Episkopi

In het midden van het eiland Kreta ligt aan de noordkant het prachtige dorp Viran Episkopi, ongeveer 10 minuten van de badplaats Rethymnon.

Dit prachtige natuurstenen huis ligt op een unieke wat hoger gelegen plek te midden van de olijfvelden in het dorp Viran Episkopi, met een prachtig uitzicht over het oude dorp en de zee, en uitzicht op het Lefka Ori gebergte aan de voorkant van het huis.

Het huis staat op een perceel van 476 m2 en heeft een oppervlakte van 91 m2, geheel gelijkvloers. De indeling is als volgt: grote living met open haard, ruime keuken met aan beide zijde werkruimte, incl. oven, afwasmachine, koel/diepvrieskast en kookplaat (inductie). Twee slaapkamers met veel kastruimte. Badkamer met hangtoilet en inloopdouche.

Aan de zijkant van het huis leidt een trap met een prachtige bougainville naar een riant dakterras, waar een pergola op staat met een druivenrank. Onder deze trap zit een bergruimte voor wasmachine en tuinspullen.

Het perceel heeft een eigen ruime opgang met parkeerplaats, voorzien van een mooie pergola en af te sluiten met een hek. Aan de voorkant van het huis bevindt zich de ruime tuin met gazon en een betegeld zwembad. Zowel aan de voor- als aan de zijkant van het huis vindt men veranda’s die door een pergola met dakpannen heerlijke schaduwplekken bieden.

Achter het huis bevindt zich een in de muur ingebouwde barbecue. Verschillende fruitbomen, waaronder citroen, sinaasappel, perzik, banaan, enz. sieren de achterzijde van de tuin. Rondom het huis is genoeg ruimte om heerlijk te vertoeven, zowel in de zon als schaduw.

Het huis biedt bijzonder veel privacy rondom. Het maakt onderdeel uit van een complex van zes huizen, waarvan er twee permanent bewoond worden. Dit biedt niet alleen het gehele jaar door de nodige sociale controle, een van de buren neemt ook het tuinonderhoud voor zijn rekening. Overigens is er een automatisch sproeisysteem aanwezig voor het gras en de planten. Het zwembad wordt het gehele jaar door onderhouden door een professional.

Kortom: een zeer compleet, sfeervol huis met een mooie volgroeide tuin, op een prachtige plek met mooi uitzicht over het groene landschap en de zee.

Woonoppervlakte: 
91
Perceelgrootte: 
476
Kreta
Kreta

Kreta is het grootste en het meest populaire eiland van Griekenland. Met een lengte van 260 km en een breedte die varieert van 13 tot 60 km biedt het eiland een enorme diversiteit aan landschappen. Van glooiende heuvels met olijfboomgaarden rondom Rethymnon tot het rotsachtige landschap richting Sitia, van het palmenbos van Vai tot de veelgelopen Samariakloof, van het tropische strand van Balos tot de opgravingen van het paleis van Knossos, van de kosmopolitische badplaats Elounda tot de verlaten hoogvlakte van Nida, er zijn altijd nieuwe plekjes te ontdekken