Villa Marathea

Villa Marathea
270.000
|
Marathea

Goed onderhouden, comfortabele natuurstenen villa (bouwjaar 2005/2006), geschikt voor alle seizoenen, op een omheind perceel van 1.200 m2. Gelegen op 500 meter van het dorp in een groene omgeving biedt deze villa volop privacy, zonder het gevoel te geven dat men geïsoleerd leeft. Het zeezicht richting de zonsopgang (Laconische Golf) is spectaculair en op tien autominuten zijn zowel stille zandstranden en baaitjes als een levendig vissershavenstadje te vinden, met jachthaven, postkantoor, apotheken, banken, regionaal busstation, taxi, winkels, restaurants, cafés, scholen, markt.

De villa is gebouwd volgens de hoogste kwaliteitseisen, heeft stenen muren van maar liefst 50 centimeter dik en bestaat uit twee verdiepingen.

Indeling

Begane grond: Hoofdingang, ruime woonruimte met open keuken, gastenkamer of televisiekamer, badkamer met wastafel, douche en toilet, wasmachine. Dubbele openslaande deuren geven toegang tot het terras en de tuin. De keuken is handgemaakt met een dubbele spoelbak en een extra koudwaterspoelbak, en beschikt over houten en granieten werkblad en een elektrische oven.

Eerste etage: De royale master bedroom beschikt over een plafond met houten balken en openslaande deuren naar een ruim balkon met magnifiek uitzicht. Daarnaast een studeer- of slaapkamer met een trap naar een mezzanine van 10 m2, geschikt als kinderslaapkamer of bergruimte. De tweede badkamer met muur van glastegels en ramen beschikt over toilet, marmeren wastafel, douche en bad. Verder op deze etage nog een slaapkamer met een eigen toegangsdeur naar het achterterras en de achtertuin.

Een aparte betegelde opslagruimte​ voorzien van elektriciteit en stromend water​ is buitenom bereikbaar.

Er is een ingebouwde drinkwatertank van 14.000 liter, een hondenhuis en een houtopslag. Verder beschikt de woning over hoge plafonds, dubbel glas, houten luiken, insectenhorren, effectieve gesloten ABX houtkachel, voorinstallatie voor centrale verwarming (pijpen onder de vloer en aansluitpunten) ​driefasenelektriciteit​, gemeentelijke wateraansluiting, ​heetwaterboiler, Grundfoss waterpomp, satellietschotel, antenne​. Alle kamers hebben aansluitpunten ​voor satelliet, internet en telefoon.

Ook is er de mogelijkheid om een bouwvergunning te verkrijgen om de woning verder uit te bouwen of een apart gebouw bij te bouwen.

Het perceel is verdeeld over drie niveaus en beplant met vele bomen en planten, waaronder sinaasappels, mandarijnen, citroenen, vijgen, olijven, palmen, naaldbomen, aloë vera, yucca, druiven, bananen, oleanders, lavendel en diverse rozensoorten. In de tuin is een irrigatiesysteem met timer aangelegd.

Ligging: Marathea, 40 km ten zuiden van Sparti, goed bereikbaar vanaf de vliegvelden van Kalamata (1,5 uur) en Athene (3 uur en 10 minuten).

Woonoppervlakte: 
144
Perceelgrootte: 
1.200
Peloponnisos
Peloponnisos

Het schiereiland Peloponissos, ook wel geschreven als Peloponnesos, bestrijkt het onderste deel van het Griekse vasteland. De naam betekent letterlijk "Eiland van Pelops", de eerste koning van dit immense schiereiland. Peloponnisos is qua grootte dan ook maar iets kleiner dan Nederland