Arie & Corrie Klop - Loutra, Kreta

Wat de één met Frankrijk of Spanje heeft, dat hebben wij met Griekenland. Zon, zee, een heerlijk klimaat, aardige mensen, een thuisgevoel.

Een huisje in Griekenland was dan ook al een jaren een stiekeme wens, die, zo dachten wij wel nooit in vervulling zou gaan. Tot 2 jaar geleden, toen Arie een gezellig blad voor het weekend ging kopen. Het Griekenland Magazine. Daar stond een reportage in over Elxis, in Utrecht. We hebben gebeld en zijn kort daarna naar de Second Home Beurs geweest.

Al snel hebben we een reisje naar Kreta gemaakt om het één en ander te gaan bekijken. We zijn uitgebreid bij het bouwbedrijf in Rethymnon geweest en hebben de mogelijkheden bekeken. We hebben huizen gezien die in aanbouw waren en ook die al klaar waren. Het zag er allemaal goed uit. We hebben mensen gesproken die al zo’n mooi huis hadden en hun ervaringen gehoord. We hadden er meteen een prima gevoel bij. Toen was het snel beslist.

Nu zijn ook wij eigenaar van een (droom)huis in Griekenland. Een beetje onwezenlijk nog wel maar we kijken al weer uit naar de volgende keer om naar huis in Griekenland te gaan. Wij willen dan ook Giorgos Graviilidis en Vangelis Nastos van Elxis hartelijk bedanken voor hun heldere uitleg over de gang van zaken m.b.t. het Griekse recht en alles wat daarbij komt kijken, het vertrouwen en de fijne samenwerking.

Dutch