Armand Malais & Eleftheria Gioka - Stoupa, Peloponnisos

In mei 2007 hebben wij tijdens een korte voorjaarsvakantie een huis gevonden in Stoupa (Peloponnisos). Het huis is bedoeld als zomerverblijf voor ons en onze twee kinderen.

Locaal hebben we met de makelaar gesproken over onder andere mogelijke verbouwingen.

In Nederland hebben wij enige tijd later besloten het huis te kopen en te verbouwen EN besloten om dit gehele proces door Elxis te laten begeleiden. Belangrijkste redenen hiervoor waren onze relatieve onbekendheid met het bureaucratische proces in Griekenland en het cultuurverschil dat de verbouwing op afstand tot een uiterst complexe aangelegenheid kan maken.

In juli 2007 is het huis opgeleverd en in augustus 2007 was het huis volledig verbouwd en ingericht. Dat dit zo snel is geregeld is mede mogelijk gemaakt door de zeer professionele begeleiding van Elxis. Zij hebben begrip en respect voor zowel de Nederlandse als de Griekse cultuur. Door op de juiste momenten aan beide kanten uitleg te geven voorkwamen zij mogelijk onbegrip voor de acties en standpunten van zowel ons als de Griekse betrokkenen.

Daarnaast hebben zij een netwerk van relevante professionals in Griekenland die het ons mogelijk maakten om zonder zelf in Griekenland aanwezig te zijn, alle procedurestappen van de koop en verbouwing van ons huis te doorlopen.

De mensen van Elxis zijn altijd goed bereikbaar en de afspraken worden punctueel nagekomen.

Door de begeleiding van Elxis waren wij in staat om de koop en de verbouwing van ons huis in korte tijd te realiseren. Ondanks dat wij tijdens de volledige verbouwing en aankoop niet in Griekenland aanwezig zijn geweest, zijn deze toch tijdig en volledig in lijn met onze wensen gerealiseerd.

Dutch