Erik & Christine van Boxelaer - Lefkas

Toen in de loop van 2013 erg veel werd bericht over prijsdalingen van huizen in het zuiden van Europa, besloten we er toch maar voor te gaan. Eerst dachten we aan Portugal – land dat we al heel wat jaren kennen en waarderen. Na wat surfen op internet werd een selectie gemaakt en een bezoek gepland.

Vóór afreis nog eens de website van de Second Home Beurs uitgebreid bekeken. Het viel ons op dat Griekenland door (maar) één makelaar werd vertegenwoordigd: Elxis. Toch maar even doorgeklikt, alhoewel we - geloof het of niet - nog nooit een voet in het land hadden gezet. Onmiddellijk kwam ons een prachtig huis voor ogen, op het voor ons compleet onbekende eiland Lefkas. Na enig wikken en wegen toch maar eens Elxis gecontacteerd.

Giorgos moest toevallig toch in de buurt bij een Belgische klant zijn, dus kwam hij ons opzoeken. Een heel fijn en open gesprek werd het, met een introductie in het land en zijn gewoonten. Bij het afscheid gaf hij ons de raad eerst ons geplande bezoek in Portugal af te werken, en er nog eens over na te denken. Wat we ook gedaan hebben.

Na terugkeer besloten we toch maar eens in Griekenland te gaan kijken. Goedkope vlucht naar Thessaloniki, waar Giorgos ons oppikte en ons dan helemaal naar de andere kant van het land bracht. In die 4,5 uur durende rit werden we door Giorgos ondergedompeld in de Griekse cultuur, economie, wetgeving, geschiedenis, taal, geografie, en nog veel meer. We luisterden, stelden vragen en keken ons de ogen uit. Toen we op Lefkas aankwamen, hadden we het gevoel het land en zijn mensen toch wel een beetje te hebben leren kennen.

Toen ook het huis perfect aan onze droom bleek te beantwoorden, hebben we niet lang geaarzeld en toegehapt.

Elxis heeft ons in heel het daaropvolgende aankoopproces perfect begeleid, en onze belangen steeds ter harte genomen. Ook na de koop konden (en kunnen) we nog altijd voor informatie en raad bij hen terecht.

Na één jaar zijn we nog heel erg tevreden met ons droomhuis. En Griekenland, Lefkas en zijn inwoners zijn ons ondertussen heel erg dierbaar geworden! Nu nog de taal onder de knie krijgen…

Dutch
Villa op Lefkas