Erik & Ines Ris - Vivari, Peloponnisos

Wij wilden erg graag een huis in Griekenland. Bestaande huizen waren toentertijd nauwelijks te verkrijgen en daarom waren we aangewezen op nieuwbouw. Temeer toen we een prachtige plek konden krijgen met schitterend uitzicht en dicht bij het strand en bij een leuk dorpje. Echter, we hadden al eens een eigen huis in Nederland laten bouwen en dat was al lastig zat. En nu dan in Griekenland?

Toen we via een advertentie in contact waren gekomen met Elxis hoefden we dan ook niet lang na te denken. In eerste instantie ook met het idee dat je voor een beperkt bedrag een risico afdekt. Maar we zijn blij geweest dat we deze stap gezet hebben. Elxis heeft het koopcontract opgesteld in het Nederlands en het Grieks. Later heeft men via een Griekse collega ook geholpen met het contract voor de grond (wat een speciaal geval was!). Met contracten ben je er echter nog lang niet, zeker niet in Griekenland. Door hun Griekse afkomst kennen de mensen van Elxis de taal en de gewoonten van de Grieken en heeft men ons ook geholpen met contacten met de aannemer, makelaar, notaris en verzekering. Ze hebben zelfs geholpen met de Griekse vrachtwagenchauffeur die de verhuizing uitvoerde! Momenteel helpen ze ons nog om aansluiting op het gemeentelijk waterleidingnet te regelen, ook al is de bouw al gereed.

Kortom, wij zijn heel blij dat we Elxis hierbij betrokken hebben en zouden eigenlijk niet weten of het anders allemaal wel goed voor elkaar gekomen was.

Dutch