Frans & Ellen Smit - Monemvasia, Peloponnisos

Een jaar of zeven geleden startten wij onze zoektocht naar een huis aan de Griekse kust. Aanvankelijk zochten we op onze favoriete eilanden, Kythira en Kefalonia, plekken waar we dertig jaar geleden al ons hart aan verloren. De economische crisis gooide echter roet in ‘t eten en we zetten noodgedwongen onze plannen in de ijskast.

Een paar jaar geleden hervatten we onze zoektocht en bezochten we de Second Home Beurs in Utrecht. Daar troffen we oude bekenden, de mannen van makelaarskantoor Elxis.

Ons oog viel op een huis in de Peloponnesos, op een plek die we niet kenden. We vlogen erheen en hadden 48 uur de tijd om een besluit te nemen. Het bleek een huis met potentie, op een prachtige plek aan de kust, omgeven door olijfbomen. Al na 24 uur wisten we dat dit onze droombestemming zou worden, en zo geschiedde.

We werden in ons dorp allerhartelijkst ontvangen en maakten dierbare vrienden in de loop van de afgelopen twee jaar. Ons geheim: stel je open voor de plaatselijke bevolking.

We vierden er jaarwisselingen, dorpsfeesten, onze bruiloft, bespraken de moeilijke crisisperiode, boden een luisterend oor en hielpen waar nodig. En ook al is er soms tegenwind, de Grieken blijven onverminderd hartelijk en gastvrij. Wij ervaren het als een voorrecht veel tijd met hen door te mogen brengen en te genieten van ons fantastische (volledig opgeknapte!) droomhuis!

Elxis bedankt !!

 

Dutch
Huis in Peloponnisos: Na
Huis in Peloponnisos: Voor