Frans Storm & Anke Heederik - Agios Dimitrios, Kreta

Na 17 jaar vakanties gevierd te hebben in hotels op Kreta kwam bij ons het idee op om de mogelijkheden te onderzoeken om een huis nabij Rethymnon te kopen. Vervolgens besloten we in 2014 de Second Home Beurs te bezoeken in Utrecht om, overigens zeer voorzichtig, de verschillende mogelijkheden te bekijken en/of te (laten) onderzoeken.

Na enig zoeken kwamen we bij de stand van Elxis, alwaar we Vangelis en Giorgos ontmoetten. Uitvoerig en buitengewoon innemend kregen we op alle, van te voren opgestelde vragen, antwoord en daarna bleken we beiden besmet te zijn geraakt met het "Elxisvirus". De website werd drie keer per week bekeken, we namen een abonnement op de nieuwsbrief, we gingen naar het kantoor in Utrecht met een nieuwe lijst vragen en ook dat veroorzaakte een toenemend gevoel van enthousiasme om een huis te kopen, want we waren uitgewerkt, de kinderen waren op hun plek en eigenlijk hield niets ons meer tegen om een dergelijke stap te zetten.

Dus togen we in mei 2015 weer naar Kreta om naar 'plots' (want zo heet dat) te kijken, maar ook bestaande villa's te bezoeken want we hadden nogal wat noten op onze zang. Mooi was het dat Giorgos ons begeleidde en ook daaruit bleek dat Elxis een uitstekende naam heeft opgebouwd de afgelopen jaren. Niets was te veel voor hem, overleg met de aannemer over onze wensen, het extra tekenwerk om het huis naar onze zin te krijgen, alles kon. Perfect dus en dat gaf een bijzonder vertrouwd en positief gevoel.

We zijn ook gaan kijken naar een huis in Agios Dimitrios. De Engelse eigenaren moesten door omstandigheden terug naar Engeland. De ontvangst en kennismaking was bijzonder hartelijk en we vielen als een blok voor dit huis. Na enige dagen van onderhandelen werden we het dankzij de inspanningen van Giorgos redelijk snel eens en waren we in principe eigenaar van een droomhuis op Kreta. Niet wetende dat de financiële crisis de nodige impact zou kunnen veroorzaken.

Terug in Nederland  betaalden we snel de afgesproken 10% van de koopsom en spraken in principe af dat we medio juli de officiële afhandeling van de koop zouden regelen... maar de perikelen tussen Griekenland en de EU staken daar niet één maar wel tien stokjes voor. Roerige tijden braken aan, we konden geen bankrekening openen op Kreta, de aankoopsom kon niet worden overgemaakt, tussentijdse verkiezingen en toch... toch hadden we een rotsvast vertrouwen in Elxis dat het allemaal goed zou komen, en dat bleek ook het geval. Begin september kregen we bericht dat de koopovereenkomst kon worden ondertekend zonder risico's te lopen en aldus geschiedde. De advocate van Elxis die onze zaken behartigde was excellent en to the point, maar dat was ondertussen geen verrassing meer.

En nu, na 6 weken in ons huis te hebben gewoond zijn we weer even terug in Nederland om wat zaken te regelen, maar kijken uit naar begin 2016, want dan gaan we weer naar "huis".

Het mag duidelijk zijn dat onze ervaringen met Elxis vanaf het aller eerste begin meer dan goed zijn geweest. Zij doen namelijk gewoon wat ze zeggen en zeggen wat ze doen, zijn daarbij altijd bereikbaar en buitengewoon deskundig, zowel in het veld als op administratief vlak. Vangelis bedankt voor de administratieve ondersteuning, het was perfect! En Giorgos, zonder jouw ondersteuning zouden we nooit eigenaar geworden zijn van dit droomhuis. Je bent een vakman en daarbij ook nog een goed adviseur op het gebied van restaurants. Je weet wel Maria, de blauwe stoeltjes bij de haven in Rethymnon, stoofvlees...!

Dutch
Villa op Kreta