Frits & Ingrid de Koning - Lefkas

Een bezichtiging zegt meer dan 1000 foto’s; het advies van Elxis is zoveel meer dan een advies…

In september 2009 vertrokken wij naar Lefkas waar wij precies wisten waar onze droom in de vorm van een stukje land zou moeten liggen: in Geni! Ook toen we het stukje grond bezochten, was duidelijk dat wij hier ons huis wilden gaan bouwen.

Wat moesten we gaan regelen nu we toch ter plaatse waren? Contact met Elxis was snel gelegd en ook werden we snel door Elxis in contact gebracht met een lokale advocaat die een aantal zaken voor ons kon opstarten. Tevens het dringende advies: “vooral geen papieren tekenen, we praten verder als jullie terug zijn in Nederland”. Het bijzondere hieraan was dat wij daarvoor nog geen persoonlijk contact hadden gehad met Elxis en geen afspraken hadden gemaakt over hun begeleiding.

Eenmaal terug in Nederland werd duidelijk dat de aankoop van ons droomlandje een moeilijk proces zou worden. Maar we waren vastbesloten: dit stuk land wilden wij kopen. Om een lang verhaal kort te houden: het is een moeilijk en langdurig proces geweest van maar liefst 13 maanden. Dankzij de volhardendheid van Elxis werd het eind september 2010 dan toch van ons, inclusief bouwvergunning op basis van onze eigen tekeningen en ontwerp.

Daarna ging het opeens snel. Met de lokale aannemer werd een aanneemcontract gesloten (opgesteld door Elxis) en er werd gestart met de bouw. De bouw ging, in tegenstelling tot het aankoopproces, zeer voorspoedig. Niets was de aannemer te veel, wekelijks werden er foto’s uitgewisseld over de voortgang en ook tussen de aannemer en Elxis was er periodiek contact. Oftewel: ons huis was later 9 maanden klaar!

Het advies van Elxis is zoveel meer dan een advies… het is namelijk deskundigheid en expertise, betrouwbaarheid, gevoel van zekerheid, samenwerken, humor, delen van liefde voor Griekenland, leuke verhalen, een groot netwerk, vriendschap en nog zoveel meer.

Voor ons is het zeker: wij hebben ons droomhuis op een droomlocatie gevonden, maar het is vast niet de laatste Griekse “klus” die we samen zullen doen!

Giorgos en Vangelis: bedankt voor al het werk de afgelopen 2 jaar dat jullie voor ons hebben verricht. Kom snel een ouzo drinken in Geni!

Dutch