Henny & Diana de Blok - Loutra, Kreta

Al jaren rondgekeken en zoeken waar we eventueel ons tweede huis wilden hebben. Frankrijk, Spanje, Portugal of Griekenland.

Wij wilden heel graag in de buurt van de zee zitten, omdat wij en onze kinderen op het strand (Scheveningen) opgegroeid zijn. Er moest altijd water in de buurt zijn. Bij de eerste drie landen bleek hoe dichter bij de kust des te hoger de prijzen, we gingen ons steeds meer oriënteren op Griekenland, waar we in het verleden vaak op vakantie gingen.

Ons oog viel op een advertentie in het blad Griekenland van huizen die aangeboden werden door Elxis, met name de bouw en natuurlijk de prijs zag er aantrekkelijk uit. In het voorjaar 2006 een afspraak gemaakt met Vangelis en Giorgos op hun kantoor in Utrecht, waar we vriendelijk werden ontvangen. In het begin waren we argwanend mede door allerlei horrorverhalen van Nederlanders die in het buitenland gekocht hadden. Al snel viel die argwaan weg, geen vraag was teveel en de duidelijke uitleg deed het ijs snel breken.

Zij regelden voor ons een bezichtiging op Kreta in mei 2006. Gary de salesman van het bouwbedrijf liet ons verschillende plots zien en was zeer behulpzaam bij het zoeken van de juiste plek en huis. Na een vermoeiende dag wilden we 24 uur bedenktijd. We hadden ons oog laten vallen op een plot bij het dorp Loutra en besloten een optie te nemen, omdat we het een en ander ook financieel moesten regelen. Eind augustus 2006 tekenden we het contract van ons huis in Loutra Country, eind februari 2008 zou de oplevering zijn.

Tijdens de bouw konden we onze vragen en twijfels kwijt aan Vangelis en Giorgos, zij wisten altijd een oplossing en het geheel is uiteindelijk zonder problemen verlopen. Mede dankzij Elxis hebben wij tot op de dag van vandaag geen spijt van onze beslissing een huis te kopen op Kreta. Inmiddels voelen we er ons thuis en hebben al vele nieuwe vrienden gemaakt.

Wij hebben ook na de koop nog steeds een prettig contact met Elxis, met de nieuwjaarsborrel van januari jl. als bewijs, waar we veel Griekenlandgangers gesproken hebben en iedereen vol lof was over het team van Elxis.

Dutch