Jaap & Sophia Knol - Naxos

Naxos

Sinds 2006 reizen wij twee maal per jaar naar Griekenland. In mei en in september. Met name vertoeven wij graag op de Cycladen. Voor die tijd maakten we meerdere verre reizen en we verbaasden onszelf dat we sinds 2006 steeds als vanzelfsprekend naar Griekenland gingen.

Langzaamaan ontstond het plan om een huis op een Cycladen-eiland te hebben. In eerste instantie richtten we onze aandacht op het mooie Folegandros. Uiteindelijk bood Naxos de meeste faciliteiten.

Zo… de plek was daarmee bepaald en toen nog een huis. Zelf bouwen of bestaand? We kozen voor het laatste. Op internet inmiddels een geweldig huis gezien, weliswaar nieuw gebouwd maar al een aantal jaren te koop. We besloten om in april 2011 te gaan kijken.

Elxis

Voorafgaande aan de reis in april hadden we in maart 2011 op de Second Home Beurs in Utrecht een buitengewoon plezierig gesprek met Giorgos Gavriilidis van Elxis. Hij wees ons op een aantal belangrijke zaken en adviseerde ons om niet in onderhandeling te gaan met de verkopende partij. Voor ons was direct duidelijk dat als wij zouden gaan onderhandelen, Elxis daartoe de aangewezen partij zou zijn.

We vielen tijdens de bezichtiging als een blok voor het huis en het uitzicht, maar de wijze raad van Giorgos heeft ons weerhouden om zelf met de verkopende partij in gesprek te gaan.

In mei bezochten we Elxis op het kantoor in Utrecht. We hadden nog een voorbereidend gesprek en werden toen verrast door de foto’s aan de muur met de mooie huizen welke door Elxis worden aangeboden. We besloten om in de meivakantie in ieder geval naar Kreta te gaan om een paar door Elxis aangeboden projecten te gaan bekijken. Schitterende natuur, adembenemende uitzichten maar…. we waren al verliefd en wel op een huis op Naxos.

Onderhandelingen

Wij waren er uit en de onderhandelingen konden starten.

Zonder Giorgos, Vangelis en hun collega Vassilis in Athene zou de aankoop een stuk ingewikkelder geweest zijn. Nu zijn we er zeker van dat de grond, het huis en de aankoop legaal is. Tijdens de officiële afhandeling in Athene hebben we hilarische momenten meegemaakt. Van meet af aan zijn we vol vertrouwen geweest in en blij met de heren van Elxis.

Genieten

In september konden we gaan genieten van ons Griekse onderkomen en tja… volgend jaar leek nog zover weg dat we eind november nog een week gepland hebben.

Dutch