Jan Bart & Paola Bakker - Agia Varvara, Ionische kust

Elxis heeft voor ons heel veel betekend. We hadden eerst het plan om een familiehotel te kopen op Thassos.

We hadden al wat gezien op het internet en reisden af naar Thassos. Vangelis en Giorgos van Elxis regelden daar het contact met onze tussenpersoon ter plaatse. Een zeer aardige Griek, die ons op sleeptouw nam. We gingen op stap om meerdere mogelijkheden te bekijken, maar uiteindelijk wilden we toch gaan voor een familiehotel in Skala Prinos.

Het contact met de eigenaren van het hotel verliep zeer goed. We zijn er diverse keren geweest. Toen we uiteindelijk hadden besloten dat we voor het hotel gingen, kwam de crisis roet in het eten gooien. Geen enkele krediet was meer mogelijk; de geldkraan van alle banken, zowel in Nederland als in Griekenland gingen dicht. We zijn hier bijna 2 jaar mee bezig geweest, je doet zoiets niet over één nacht ijs. Giorgos en Vangelis waren echt geweldig. Ze hebben ons enorm geholpen, geadviseerd en zelfs ons ondernemersplan vertaald.

Dan maar iets beginnen waar we de bank niet voor nodig hadden. We vroegen Elxis weer om advies, of ze iets anders wisten, iets wat we zouden kunnen gaan verhuren maar uiteraard ook voor onszelf. Het was eind 2009, we waren eigenlijk net terug uit Thassos, toen ze ons wezen op een nieuw project in Etoloakarnania. Etoloa wat? Nou kennen we heel Griekenland wel zo’n beetje, maar hier hadden wij zelfs nog nooit van gehoord. Het is een van de provincies van Epirus; de westkust van Griekenland. Deze hoek van Griekenland heeft altijd een speciaal plekje voor ons gehad.

Er waren 2 projecten om te bekijken. Ionian Sunset Bay in Agia Varvara, tegenover Lefkas-stad en Ionian Nest, vlakbij Paleros. Het zag er op de plaatjes werkelijk fantastisch uit. Dit moesten we zien; dus maar weer het vliegtuig geboekt en eind november vertrokken. We kwamen aan met schitterend weer, zo’n 23 graden, dat was wel heel bijzonder. En in de winkels hingen de kerstartikelen al, ook dat hadden we nog nooit meegemaakt.

Vangelis en Giorgos hadden uiteraard weer voor ons contact daar gezorgd. We kwamen in contact met de projectontwikkelaar en zijn ingenieur. Om een lang verhaal kort te maken: We werden verliefd op beiden projecten, maar toch nog het meest op Ionian Sunset Bay, vlakbij Lefkas-stad. Dit mede ook vanwege de goede verhuurmogelijkheden. In het voorjaar van 2010 hebben we dan uiteindelijk ons éénslaapkamer-appartement gekocht. We zijn nu hele trotse eigenaars.

De enorme steun die we van Elxis gekregen hebben, vóór, tijdens en na de koop is onbetaalbaar. We zijn dan ook Vangelis en Giorgos zeer dankbaar. Ze zijn voor ons meer dan een real estate kantoor. We hebben het gevoel er weer een paar Griekse vrienden bij te hebben. Bedankt voor alles!

Meer info is te vinden op: www.ionianbay.nl

Dutch