Kock & Hannie van Erk - Paleros

In 1988 tijdens onze eerste vakantie met onze camper hebben wij een rondreis door Griekenland gemaakt. Via Thessaloniki naar Athene, Kaap Sounion, Kanaal van Korinthe, Sparta, Kalamata, Olympia, Patras, Ioaninna, Kalambaka om vervolgens Griekenland via Thessaloniki weer te verlaten en weer op terugreis naar Nederland. We deden tijdens deze reis heel veel indrukken op die ons nog heel lang zijn bijgebleven.

Wij konden toen absoluut niet indenken dat we vanaf deze eerste kennismaking met Griekenland er vervolgens elk jaar naar toe terug zouden gaan, 2 keer per jaar. Wat trok ons zo in Griekenland? De gastvrijheid van de bevolking, het mooie landschap, het mooie weer, de prachtige stranden, het heerlijke eten, kortom te veel om op te noemen. Intussen hebben we dan ook vele vrienden gekregen in Griekenland.

Ondanks dat we alle jaren met enorm veel plezier Griekenland bezochten met de camper kwam er de laatste jaren met enige regelmaat toch het idee naar boven om ergens op een van de vele leuke plaatsen waar we al vaker kwamen eens uit te zien naar een “eigen huisje”. Maar ja, de vraag is dan al gauw: hoe pak je dat dan aan? Wat is er te koop? Wat zijn onze mogelijkheden? Welke valkuilen kan je tegenkomen? Hoe zit het met de Griekse wet- en regelgeving omtrent een eigen huisje? Hoe zit het met de belastingen? Enz. enz.

Wij zochten op internet en bezochten enkele malen de Second Home Beurs in Utrecht en hebben hier zo’n 2-3 jaar geleden voor het eerst kennis gemaakt met Elxis. Wij werden op zeer plezierige, vakkundige en uitgebreide wijze door Vangelis en Giorgos geïnformeerd over diverse mogelijkheden. Dan weer thuis komen en weer dromen van een eigen huisje, weer verdere plannen maken met als eindresultaat dat we begin 2009 besloten er nu echt werk van te gaan maken.

Tijdens onze vakantie begin 2010 hebben we, na overleg en op voordracht van Vangelis een aantal locaties in Griekenland bezocht om te zien of er voor ons een geschikt 2e huisje te vinden was.

En zo waar, we zijn geslaagd. Fantastisch! Wij hebben medio 2010 een 3-kamer appartement gekocht in een kleinschalig nieuwbouwproject, Ionian Nest, gelegen in Pogonia. Een klein authentiek Grieks dorpje op een steenworp afstand van het wat meer bekende Paleros. Wat grotere plaatsen als Vonitsa met zijn lokale markt, Preveza met zijn luchthaven Aktio, Lefkas met zijn leuke stad en toeristische plekjes, mooie stranden en dit alles op redelijk korte afstand.

Het gehele aankooptraject, de onderhandelingen, onderzoek naar eigendomtitels, de notaris, de vereiste advocaat, de aanvraag eigen Griekse bankrekening, inschrijving in het Griekse kadaster enz. is door Vangelis en Giorgos op voortreffelijke wijze voor ons geregeld.

Ook op die momenten dat we in Griekenland waren en er toch nog wat vragen bij ons opkwamen konden we altijd een beroep doen op Vangelis en Giorgos, zelfs tijdens hun eigen vakanties. Waar vind je dat hier nog?

Inmiddels is het al weer bijna een jaar geleden dat we als trotse eigenaar met enige regelmaat in ons eigen appartement verblijven. Wij genieten dan ieder moment van de dag en het geeft ons bijzonder veel rust, geen stress, leuke contacten met de lokale bevolking en hopen straks na mijn pensionering heel veel gebruik van ons “eigen stekkie” te kunnen maken.

Wij hebben Giorgos en Vangelis leren kennen als ter zake zeer kundige en bijzonder plezierige mensen die te allen tijde met een zeer hoge graad van dienstverlening voor je klaar staan waarbij je met een gerust hart je zaken aan hen kan overlaten.

Mocht u ook ooit een huisje of ander onroerend goed in Griekenland willen aanschaffen en/of verkopen dan bevelen wij u Elxis hiervoor aan, u bent dan absoluut in goede handen.

Elxis, uw juiste en betrouwbare partner.

Dutch