Kurt Sachumsky & Ellen Lassing – Vathy, Samos

Ondanks en misschien wel juist door de huidige Griekse crisis zagen we via het internet een oud charmant huis in Griekenland met de ‘voeten’ in het water. Een vlucht naar Samos was zo geboekt en daar aangekomen bleek het huis nog zo veel meer aan de verwachtingen te voldoen.

In het koude Nederland weer aangekomen heb ik na enige tijd zelfstandig de onderhandeling over de prijs met succes kunnen afronden. Voor mij was daarmee het belangrijkste voltrokken en als formaliteit benaderde ik Elxis om de koop te voltooien. Niets was minder waar na het eerste kennismakingsgesprek met de beide heren Giorgos en Vangelis; in mijn geval lag het huis op de kustlijn en als het niet de goede papieren had dan werd het was illegaal gebouwd aangemerkt en kon het gewoon met een bulldozer met de grond gelijk gemaakt worden. Kijk en hier maakt Elxis het verschil: jaag vooral je droom na, ook in Griekenland in deze tijd, maar zorg dat zij je vervolgens alle zekerheid van je bezit verschaffen.

Helaas kon ik zelf niet bij de feitelijke overdracht aanwezig zijn, zodat Giorgos voor mij de transactie daar verder afgewerkt heeft, iets wat ze vanzelfsprekend doen. Het zegt toch alles dat hij vervolgens een uitgebreide dankbetuiging van de tegenpartij (!) krijgt omdat de eigen advocaat zich er net iets te makkelijk van afmaakt en Giorgos de Engelse verkoopster tijdens de overdracht geruststelt en begeleidt. Wat is er nog meer te zeggen dan dat je bij beide heren in goede handen bent!

StephanieThompson (verkoopster):

Dear George, it was my pleasure to meet you and your colleague this week in Samos. You were so professional and considerate making everything go so smoothly for me. As you could see I was very nervous and didn’t have much faith in my own lawyer or what was going on, all in Greek! However, we made it and your client has a lovely unique property and I have much needed funds.

We could benefit from having your services in the UK for unsuspecting naïve purchasers such as myself!

Dutch