Loy & Janny Elbers - Loutra, Kreta

Onze droom werd werkelijkheid. Een aantal jaren geleden, om precies te zijn het begin van deze nieuwe eeuw bekroop ons het gevoel om in een lekker warm land onze vakanties door te brengen en later ook, eenmaal met pensioen van onze rust te kunnen genieten. Het moest natuurlijk niet alleen warm zijn doch ook een prettige omgeving en aardige vriendelijke mensen.

In de loop der jaren hadden we al meerdere Europese landen bezocht. We waren nog niet in Griekenland geweest. Na een tweetal vakanties in Griekenland wisten we het zeker , het moest Griekenland worden. We gingen second home beurzen bezoeken. Zo kwamen we in contact met Elxis, Griekenlandspecialist te Utrecht. Vangelis en Giorgos gaven ons een heel goed inzicht in de mogelijkheden in Griekenland. Een keuze moest gemaakt worden. Belangrijk voor ons waren ook de weersomstandigheden in de winter. In ieder geval in het vroege voorjaar en het late najaar. Ook rekening houden met onze financiële mogelijkheden, hierbij goed geadviseerd door Elxis.

Het totale plaatje goed bekeken besloten we tijdens een bezoek aan het kantoor van Elxis te Utrecht om onze droom op Kreta te gaan verwezenlijken. Tijdens een bijeenkomst van Elxis in een Grieks restaurant te Nieuwegein ontmoetten wij de bouwer uit Kreta, speciaal in de buurt van Rethymnon. Zijn verhaal klonk ons heel goed in de oren. Bouwkundig zagen zijn projecten er meer dan goed uit. Ook de uitleg door Vangelis en Giorgos omtrent de bouw was heel begrijpelijk. Met deze bagage reisden wij in 2005 vol enthousiasme naar Rethymnon, Kreta. Met de directeur van de bouwonderneming zijn we bouwkavels en reeds bestaande huizen gaan bezoeken. Eenmaal terug in Nederland, wederom contact met Elxis en we besloten te wachten op een project in Loutra. We wisten inmiddels waar dit project gerealiseerd ging worden. De moeite waard om op te wachten.

In 2006 terug naar Kreta, alle afspraken werden door Vangelis van Elxis goed geregeld. Door de goede voorbereiding konden we een leuke kavel uitzoeken en het type huis bepalen. We besloten om te kopen. Eenmaal terug in Nederland werd door Elxis het koopcontract in het Nederlands vertaald, hetgeen een vertrouwd gevoel en duidelijkheid geeft. Tijdens de bouw van het huis konden wij altijd terugvallen op de kennis van Vangelis en Giorgos en de contacten, die zij met de bouwers hebben. Het Grieks gaat hen beter af dan het Grieks van ons (maar wij gaan op cursus!!).

Inmiddels is onze droom werkelijkheid geworden en is ons huis in Loutra in juni 2008 opgeleverd. We hebben het door Elxis vertaalde eigendomsbewijs inmiddels ook ontvangen. Elxis heeft door de prettige contacten met ons, hun kennis, ervaring en contacten met de bouwer, wezenlijk bijgedragen om onze droom werkelijkheid te laten worden.

Inmiddels wonen Loy en Janny het grootste deel van het jaar op Kreta.

Dutch