Luc Luppens & Christine Droesbeke - Mariou, Kreta

Via een omwegje (Gent-België) begon ons avontuur in maart 2008 te Utrecht, op de stand van Elxis op de Second Home beurs. Eén maand later namen we deel aan de Kreta-info-namiddag in Nieuwegein, met een interessante presentatie, maar ook met de melding dat een bezoek ter plaatse een ‘must’ is om echt overtuigd te geraken.

Dus… eind mei 2008 zetten we (een allereerste keer) voet aan de grond op Kreta. We hebben een afspraak met het bouwbedrijf en met Giorgos van Elxis, en maken een bezichtigingsronde van projecten in de buurt van Rethymno, maar gaan ook een kijkje nemen in het zuiden, nabij Plakias, in Mariou. Daar aangekomen zijn wij onder de indruk van de ligging van de kavel, het uitzicht, de omgeving, de rust… dat we op dat ogenblik zeker weten dat als we zouden beslissen om hiermee door te gaan, het toch wel op deze plek zou zijn. Luttele dagen na onze terugkeer in België bevestigen wij finaal aan Elxis en de bouwer dat we er helemaal klaar voor zijn.

Elxis, die we dus inschakelden voor de juridische en administratieve begeleiding, voegen de daad bij het woord en nemen onmiddellijk de nodige acties ter voorbereiding van contract en alle nodige papierwerk.

In augustus 2008 keren we een eerste keer terug naar Kreta, om de materiaalkeuzes de finaliseren, en uiteraard ook om al een beetje te genieten van dat prachtige eiland (dat in een vroeger stadium zelfs nooit een vakantiebestemming zou geworden zijn).

Dan begint en volgt een lang traject van het bouwen zelf. En ook de kennismaking met de ‘Griekse manier’, die toch wel enorm verschillend kan zijn van de onze. Op elk moment van het bouwtraject stonden Vangelis en Giorgos paraat om ons door alle (soms ook de iets minder makkelijke) momenten te loodsen en te ondersteunen. Maar ook het bouwbedrijf was (en is) te allen tijde van goede wil, met slechts één doelstelling: de tevredenheid van de klant én de juiste oplossing voor elk probleem. Na nog een aantal tussentijdse bezoekjes, zakken we begin februari 2010 af voor de finale oplevering en de overhandiging van de sleutels (netjes contractueel op tijd).

Elxis staat voor professionele dienstverlening en begeleiding, een luisterend oor, en gepast advies. Wij kunnen Elxis zeker aanbevelen voor zij die ook de stap willen zetten naar een eigen stek in Griekenland.

En wat specifiek Kreta betreft, kunnen wij uiteraard ook ‘ons’ bouwbedrijf aanbevelen voor verbouwing of nieuwbouw. Zij blinken uit in vakbekwaamheid, zijn klantgericht en klantvriendelijk, en leveren kwaliteit van de hoogste plank.

Wij genieten elke keer opnieuw met volle teugen van onze waargemaakte droom!

Dutch