Olive Stone Villas in Het Laatste Nieuws

Onze oud-klanten Werner en Tinnie dachten dat een tweede huis in Griekenland niet aan hen besteed was, maar vandaag hebben ze een schitterende nieuwbouwvilla in Griekenland! Op 11 augustus 2018 verscheen in Het Laatste Nieuws (België) een artikel over Werner en Tinne en hun prachtige villa.

"Onwaarschijnlijk decor van zee, bergen en bossen"

Drie jaar geleden waren we voor onze zomerreeks op Kreta op bezoek bij Rudi en Brigitte, een modaal Vlaams koppel dat na jaren sparen net een nieuwbouwappartement op het vakantie-eiland had gekocht. Tinne en Werner zagen toen ook die reportage in Het Laatste Nieuws.

“Na het lezen van dat artikel beseften we dat je geen CEO hoeft te zijn omeen tweede verblijf te kopen, maar dat het ook lukte als tweeverdieners met een spaarboekje en nieuwe leenmogelijkheden nadat we onze eerste lening hadden afbetaald. Dat deed ons dromen. Vroeger dachten we nooit aan een eigen plek on- der de zon, maar na die reportage veranderde al- les in een paar maanden”, vertellen Tinne en Werner.

Wow-gevoel

Het lag voor de hand dat ze hun pijlen op Griekenland zouden richten, want tijdens reizen naar Santorini en Zakynthos waren ze verliefd geworden op het land. “Samen met de mensen van Elxis, een Nederlands-Grieks kantoor van makelaars die ook advocaat zijn, maakte het Antwerpse koppel een bezichtigingstrip naar Kreta. “We zochten iets wat ons meteen van de sokken zou blazen, maar dat vonden we daar niet. Daarom stelde de makelaar ons voor om ook eens naar de westkust van het vasteland te reizen.”

“Tijdens die trip reden we naar enkele bouwkavels. Op deze locatie stapten we uit de auto en hadden we onmiddellijk een wow-gevoel. Dat kan ook moeilijk anders, hé? Met de Ionische Zee, de bergen en de bossen is dit een onwaarschijnlijk decor”, vertelt Werner aan de eettafel op het overdekt terras. Een seconde rondkijken volstaat om hem gelijk te geven.

Het was ook mooi meegenomen dat het huis nog gebouwd moest worden, want zo konden de kopers het helemaal naar hun hand zetten.

“We kregen een basisplan en dat pasten we aan onze wensen aan. We kozen voor een paar extra’s, zoals een derde slaapkamer souterrain, een buitenkeuken en grote ramen om zowel in de woonkamer als de slaapkamers van het fantastische uitzicht te kunnen genieten.”

Vorige zomer was het eindelijk zo ver en konden Tinne en Werner voor het eerst overnachten in hun buitenverblijf. “Toen we de deur openden, was het hele huis geschilderd en bemeubeld. We geloofden onze eigen ogen niet: zo prachtig vonden we het. Het is mooier geworden dan we ooit voor mogelijk hielden. Vanaf het eerste moment voelden we ons hier zo gelukkig en dat is nog geen minuut anders geweest. We konden geen betere investering doen. We beschouwen dit ook als een vorm van pensioensparen en zien ons zelfs oud worden in Pogonia.”

Wilt u de hele reportage per e-mail ontvangen? Stuur dan een berichtje naar info@elxis.nl en we mailen het u graag toe!