Piet & Anneke van Garderen - Thassos

Reeds jaren droomde mijn partner van een vakantiewoning op het eiland Thassos. Voor later als hij gepensioneerd zou zijn. Waarom later? Vroeg ik verbaasd, we leven nu en later komt misschien wel nooit...

Voortvarend ging ik op zoek naar informatie over het eiland Thassos en stuitte in mijn zoektocht op het huidige O Paradisos. Een klein appartementencomplex midden in een olijfboomgaard met meer dan 1000 jaar oude bomen. Wauw… hier te kunnen leven, dat moest wel het paradijs op aarde zijn. Via Brigitte van Rijn (De Griekse Bruiloft) kwamen we in contact met Elxis, een bureau gespecialiseerd in de aankoop van (vakantie)woningen in Griekenland. Met hen hadden we een oriënterend gesprek over kopen in Griekenland.

In oktober 2005 zijn we vervolgens naar Griekenland gevlogen om ons droomhuis ter plaatse te gaan bezichtigen. Elxis heeft gezorgd voor contacten ter plaatse. Bij aankomst stond de contactpersoon van Elxis op ons te wachten. Hij heeft ons de hele week allerlei objecten laten zien en werd niet moe ons alles over zijn eiland te vertellen. Perfect geregeld!

Eenmaal weer terug in Nederland besloten we om ons droomhuis te kopen. Omdat wij de Griekse taal en woningmarkt niet kennen, leek het ons verstandig Elxis als specialist in te schakelen. Zij hebben alle vergunningen en benodigde papieren in een ommezien geregeld en in maart 2006 konden we ons eigenaar noemen van ons vakantiepark “O Paradisos”. Zonder hen was het ons nooit zo snel gelukt.

Heren, efcharisto poly!

Dutch