Rik & Viviane Vancoppernolle - Finikounda (Peloponnisos)

Het was voor ons een droom die we al geruime tijd koesterden: een eigen woning in Griekenland. Maar hoe begin je daaraan? Het leek ons een onmogelijke opgave, misschien wel een droom die nooit zou uitkomen. En toen... namen we het initiatief om contact te nemen met Elxis. Al van bij de eerste kennismaking hadden we een goed gevoel: deze mensen kunnen we vertrouwen en zij kunnen onze gids zijn om onze droom waar te maken.

We trokken dus op 'huizenjacht', in het gezelschap van Giorgos, naar de plek die het meeste tot onze verbeelding sprak: de Peloponnesos, meer bepaald Messinia. Giorgos liet ons kennismaken met Dimitris, de lokale vastgoedmakelaar, en ons vertrouwen groeide. Want beiden namen rustig de tijd om te peilen naar onze wensen. De rest van het verhaal is duidelijk. We vonden ons droomhuis, bijna op onze maat gebouwd, en Giorgos liet ons groeien in ons zelfvertrouwen. Dankzij Dimitris, Giorgos en Vangelis (van Elxis) werd het droomhuis een realiteit. Geen hindernissen op het parcours, want voor elk probleempje was er een goede oplossing.

Intussen hebben we onze eerste vakantie doorgebracht in Messinia. En de bevestiging van alles: dat ons huis een droomhuis is!

Tenslotte nog dit. We zijn Giorgos, Vangelis en Dimitris erg dankbaar, niet alleen omdat zij ons schitterend begeleid hebben, maar ook... omdat we vrienden geworden zijn. Aangenaam vast te stellen, één jaar na de eerste kennismaking.

Dutch