Ruud & Els van Gorcom - Rethymnon, Kreta

Er was eens een getrouwd stel met een lang gekoesterde droom. Als ze later groot waren wilden zij graag een huis op een Grieks eiland om daar hun oude dag door te brengen.

Toen ze ouder werden en hun geld verslinde kinderen op de plaats van bestemming waren togen zij naar de Second Homebeurs in Utrecht. Het was 2006 toen zij daar de sympathieke mannen van Elxis, Giorgos en Vangelis tegen het lijf liepen.

Zij raakten aan de praat, bekeken foto’s van huizen en plekjes op Kreta en werden steeds enthousiaster. Enkele weken later was er een informatiebijeenkomst, georganiseerd door Elxis over nieuwbouwprojecten op Kreta. Behalve dat de bijeenkomst erg gezellig was bood het kansen. Snel erna reisde het stelletje af naar Kreta, werden daar verliefd op een prachtig plekje in de heuvels aan de noordkust boven Rethymno en waren verkocht.

Zonder het vertrouwen in Giorgos en Vangelis hadden zij het nooit aangedurfd. Een stukje grond kopen en een huis laten bouwen op Kreta, dat doe je niet even. Met de steun en de contacten van Elxis is het gelukt en in juni 2008 werd hun droomhuis opgeleverd.

Ons verhaal lijkt wel een sprookje en zo voelt het nog steeds. Wij zijn de gelukkigste mensen van de wereld omdat wij onze droom hebben kunnen verwezenlijken. We genieten jaarlijks twee keer een volle maand van ons plekje op Kreta. Over een paar jaar hopen wij het grootste deel van onze tijd daar door te brengen en dat is een prettig vooruitzicht. Als je dan toch oud moet zijn, dan maar op het mooiste plekje op aarde, ons eigen huis in Loutra. Wij hopen dat Elxis nog veel mensen zoals ons zullen helpen hun dromen uit te laten komen.

Dutch