Theo & Cock van den Oever - Monemvasia, Peloponnisos

Morgen vertrekken we naar ons droomhuis in Griekenland dat we voor een eerste periode gaan bewonen. En als vanzelf gaan onze gedachten terug naar de periode die aan dit bezoek vooraf ging.

In het tijdschrift “Griekenland Magazine” hadden we de naam zien staan: “Elxis”, voor bemiddeling bij aankoop van huizen in Griekenland. Schoorvoetend togen we naar Utrecht. Bij dat eerste bezoek en daarna zijn ons veel dingen duidelijk geworden. Giorgos en Vangelis werden niet moe ons duidelijk te maken welke procedures gevolgd moesten worden.

Zo zijn we in hartje winter naar Zuid-Lakonië gegaan om het huis te bezichtigen. Toen viel de beslissing. Wat een prachtig huis! Wat een rust! Wat een schitterend uitzicht! Elxis kon meteen aan de slag. En hoe! Het stappenplan was duidelijk en met deskundigheid, voortvarendheid en energie was na enkele maanden het huis met dat schitterende uitzicht echt ons droomhuis. Wat vooral ook opviel was het plezier waarmee het werk gedaan werd. Je zal toch maar te horen krijgen: “Gefeliciteerd! U heeft een huis in Griekenland”.

Giorgos ondertekende één van de vele e-mailtjes met “Efcharisto poly”. Wij van onze kant herhalen deze woorden graag in de richting van Elxis: “Efcharisto para poly”.

Hier zitten we nu met de vereiste documenten met vele handtekeningen en minstens evenveel stempels. En morgen gaan we naar ons droomhuis in Griekenland...

Dutch