Theo & Joke Groot - Evangelismos, Peloponnisos

Vanaf 1992 zijn wij enthousiaste Griekenland bezoekers. Elk jaar kwamen wij wel 1 of 2 keer in Griekenland. Op één van de vele eilanden, maar ook op het vaste land. Je kunt ons dus wel echte Griekenland liefhebbers noemen. Als wij weer in Griekenland waren, droomden wij ervan ooit zelf een huis in Griekenland te hebben.

In 2009 stonden voor ons alle lichten op groen om definitief op zoek te gaan naar ons Griekse droomhuis. Vanaf het begin was het voor ons duidelijk, dat wij terzake deskundige mensen in moesten schakelen. Dit om allerlei mogelijke problemen te voorkomen en om alles soepel te laten verlopen.

Elxis kenden wij van internet, van met hun samenwerkende bedrijven en van de Second Home Beurs. Wij hadden van Elxis zo'n goede indruk gekregen, dat wij in april 2009 met onze eisen en wensen lijst naar het kantoor van Elxis in Utrecht zijn gegaan. Daar hadden wij een bijzonder goed en prettig onderhoud met Vangelis Nastos. Deze heeft al onze eisen en wensen in kaart gebracht en is op zoek gegaan naar ons droomhuis.

Toen wij in mei 2009 voor 6 weken op vakantie gingen naar ons voorkeursgebied op de Peloponnesos, had Vangelis ons bij een aantal regionale makelaars reeds geïntroduceerd. Van Elxis ontvingen wij de nodige adressen en telefoonnummers van de betreffende makelaars. Zo zijn wij toen op pad gegaan.

Onze eerste missie leek niet te gaan lukken, totdat wij bij de laatste makelaar kwamen. Hier vonden wij ons droomhuis, dat aan bijna al onze eisen en veel van onze wensen voldeed. Tussen de heel vriendelijke en behulpzame Griekse makelaar, het team Elxis en onszelf, ontstonden toen een aantal pittige onderhandelingsgesprekken. In Griekenland zelf kwamen wij niet tot een akkoord.

Na onze vakantie te hebben afgemaakt, hebben de onderhandelingen, teruggekeerd in Nederland, een vervolg gekregen. Na een paar spannende weken met onderhandelingen, werd de deal uiteindelijk gesloten. Al het werk wat toen gedaan moest worden, is door het Elxis-team perfect geregeld. Controle inzake eigendom en bestemming, kadaster, notaris, advocaat, bankzaken, vertalingen etc. etc... Alles werd door Elxis geregeld. Op al onze vragen werd uitgebreid aandacht gegeven. Ook nu nog kunnen wij met onze vragen bij Elxis terecht.

Wij hebben de begeleiding van Elxis als bijzonder positief ervaren, en kunnen iedereen Elxis aanraden. Dit houdt uiteraard niet in dat je zelf je voorwerk niet goed dient te doen.

Dutch