Cycladenvilla op Syros

Nieuw
Cycladenvilla op Syros
240.000

Deze villa, gebouwd in de klassieke Cycladenstijl, staat op een kavel van 2.265 m2 en is verdeeld in 2 verdiepingen, de begane grond en het souterrain. Het uitzicht vanaf de diverse terrassen is prachtig. Op de voorgrond een wijngaard en lagergelegen heuvels, in de verte de zee. ’s Avonds kun je de lichtjes op de eilanden Tinos, Mykonos, Paros en Naxos bijna tellen. De villa ligt in het plaatsje Episkopio, op een heuvel boven de hoofdstad Ermoupolis.

Indeling

Begane grond: Ruime woonkamer met aangrenzende open keuken (grote oven, elektrische kookplaat, grote koelkast met ruim vriesvak). Bergruimte, badkamer, toilet en twee ruime slaapkamers met twee zeer ruime tweepersoonsbedden en inbouwkasten. Deze slaapkamers hebben openslaande deuren naar een eigen terras op het oosten (ontbijt in de ochtendzon). In de namiddag liggen deze kamers in de schaduw, zodat ze kunnen afkoelen. Het overdekte terras aan de zijkant van het huis wat perfect is om te dineren of te loungen. 

De woonkamer komt via twee paar openslaande deuren uit op riant bemeten terrassen (een op het zuid-oosten, een op het zuid-westen, altijd keus tussen zon en schaduw), beide met gemetselde banken.

Souterrain: Ommuurde buitenplaats met douche, zeer ruime slaapkamer, badkamer, toilet, bergkast, ruimte voor wasmachine (inclusief wasmachine). Het souterrain kan worden gebruikt als separaat appartement, bijvoorbeeld ideaal voor wat oudere kinderen.

Op het perceel staan vijgen-, olijf- en citroenbomen, sparren, inheemse boomsoorten, kappertjesstruiken en tomatenplanten. Aan alle drie zijden is het huis ommuurd, ontsloten door een roestvrijstalen, afsluitbaar schuifhek van zes meter breed. Vanuit de tuin kan men in het zuidoosten Ermoupolis, de hoofdstad van het eiland, zien liggen. Ook op het zuidwesten is het uitzicht prachtig: groene heuvels en bergen. En wie 's morgens vroeg wakker wordt kan vanaf het terras genieten van prachtige zonsopgangen.

Bijzonderheden

  • Een uitgeruste keuken met oven, koelkast, kookplaat, 2 boilers, wasmachine.
  • In alle kamers is telefoon- en tv-aansluiting.
  • Waterkelder (met pomp) in souterrain slaat in de winter 50 ton regenwater op, ter bevloeiing van de tuin in de zomer.
  • Meubels - waaronder eettafel plus stoelen, driezitsbank, bedden plus op maat gemaakt linnengoed, tuinstoelen - en hoogwaardig serviesgoed worden mee verkocht.
  • Gezien de oppervlakte van het perceel, is uitbreiding van de bestaande bebouwing of aanleg van een zwembad geen probleem.

Het eiland Syros behoort tot de kleine Cycladen. Vanwege het kleine oppervlak (83,6 km2) en het uitgebreide wegennet zijn de afstanden op het eiland zeer klein. Syros is een eiland om verliefd op te worden. De uitdrukking ‘voor elk wat wils’ is er zeer van toepassing. Dat geldt ook voor Ermoupolis (op 5 km van het huis), hoofdstad van het eiland en hoofdstad van de Cycladen. Ermoupolis heeft veel voorzieningen, waaronder een ziekenhuis dat goed aangeschreven staat. Schitterende neoklassieke gebouwen, winkeltjes, gerieflijke terrassen aan de haven, gezellige restaurantjes in de binnenstad en het aangrenzende, op een heuvel gelegen Anosyros, dat sinds de Middeleeuwen nauwelijks veranderd is.

Op 7 minuten ligt het eenvoudige, sympathieke badplaatsje Kini. Wie de voorkeur geeft aan een voor Griekse begrippen mondaine badplaats gaat naar Finikas, 15 minuten van Episkopio. Per boot zijn de vele ‘onbewoonde strandjes’ bereikbaar.

Woonoppervlakte: 
106
Perceelgrootte: 
2.285
Zeezicht
3 slaapkamers
2 badkamers
Groot perceel
Ermoupolis is op 5 km afstand van het huis
7 minuten naar het badplaatsje Kini