Stijlvol gerenoveerd huis

Verkocht
Stijlvol gerenoveerd huis in Zuid-Kreta
|
Pitsidia

Deze karaktervolle natuurstenen dorpswoning is oorspronkelijk gebouwd in 1883. Tijdens de renovatie (2009) werden de traditionele elementen uit die tijd behouden en gecombineerd met het comfort van vandaag.

Het huis is gesitueerd aan de rand van de oude dorpskern van Pitsidia, in een rustige straat op wandelafstand van het gezellige marktpleintje. Omdat het huis op de heuvel gebouwd is, hebt u weids uitzicht op de Psiloritis en het omliggende landschap. U kunt er heerlijk genieten op de dakterrassen en de vele gezellige hoekjes beneden. 

Op dit ogenblik wordt dit historische pand succesvol met officiële EOT verhuurlicentie verhuurd als dubbele vakantiewoning, het Kadiani huis en het Karolina huis.

Beschrijving
Door een massief houten deur (oostkant) en via een pad in natuursteen bereikt u de gebouwen die met pergola’s en terrassen met elkaar verbonden zijn.  Het geheel is ommuurd waardoor een patio ontstaat die wordt opgefleurd door bloemen en planten.

Aan de westkant is er nog een ingang op het niveau van de eerste verdieping.  Via deze deur is men vlakbij het dorpscentrum.

Beneden is er een keuken in een apart gebouwtje (8,36 m2) zoals het vroeger de gewoonte was. Voor de keuken is er een terras met van ca. 9 m2.  Een paar trappen hoger is de toegang tot het hoofdgebouw. De eerste kamer heeft een oppervlakte van 23,36 m2 en kan gebruikt worden als kamer of slaapkamer. Nog een paar trappen hoger is er nog een slaapkamer van 12,17 m2 met en-suite badkamer met douche. Het dak van de grootste kamer is nu een zonneterras.  Dit is de beschrijving van het Kadiani huis.

Het Karolina huis heeft op de benedenverdieping (ca. 25 m2) de woonkamer, de keuken en de badkamer. De open haard en de steunboog uit 1883 werden behouden en geven aan dit huis de uitstraling van weleer. De grote badkamer heeft een ligbad ingewerkt in natuursteen. Op de eerste verdieping vindt u de slaapkamer van 12,50 m2.  Van hieruit hebt u toegang tot 2 terrassen. Het zonneterras (30 m2) ligt op het oosten en het uitzicht is fantastisch.  Aan de westkant is er een overdekt terras dat gebruikt wordt als buitenkamer.

Het Kadiani huis en het Karolina huis zijn op het gelijkvloers met elkaar verbonden door een overdekte pergola die als buitenkamer ingericht is en waar het ook in de winter heerlijk vertoeven is.

Het dorp Pitsidia
In deze woning kan u nog het echte Griekse dorpsleven beleven, zowel in de zomer als in de winter. Van april tot en met oktober wordt Pitsidia druk bezocht door de rustige vakantieganger die op zoek is naar authenticiteit.  Er zijn geen grote hotels waardoor het authentieke dorpsgevoel, het gevoel van te leven tussen de Kretenzers, zelfs in de zomer blijft.  En in de wintermaanden is er geen leegloop.

Pitsidia is zo een dorp met kleine straatjes, een centraal dorpsplein, kleine kruidenierswinkeltjes, een aantal restaurants en de onmisbare kafenions. Op slechts 4 km van Matala en 1,5 km van Komos Beach, is Pitsidia de ideale plek om te wonen of om de vakantie door te brengen. De combinatie van zon, zee, strand en de typische Kretenzische cultuur is de grootste troef van deze streek.

De woning wordt verkocht inclusief meubilair, uitrusting en verhuurlicentie.

Woonoppervlakte: 
117
Perceelgrootte: 
202
Kreta
Kreta

Kreta is het grootste en het meest populaire eiland van Griekenland. Met een lengte van 260 km en een breedte die varieert van 13 tot 60 km biedt het eiland een enorme diversiteit aan landschappen. Van glooiende heuvels met olijfboomgaarden rondom Rethymnon tot het rotsachtige landschap richting Sitia, van het palmenbos van Vai tot de veelgelopen Samariakloof, van het tropische strand van Balos tot de opgravingen van het paleis van Knossos, van de kosmopolitische badplaats Elounda tot de verlaten hoogvlakte van Nida, er zijn altijd nieuwe plekjes te ontdekken