Villa Volakas

In prijs verlaagd
Villa Volakas
295 000
|
Malia

Villa Volakas is een royale vrijstaande villa in de buurt van Malia (in de richting van Darmaros/Sissi), gebouwd in 1989 op ca. 8.950 m2 grond.

Het vloeroppervlak bedraagt ca. 200 m2 (incl. kelder) en bestaat uit een hoofd-woongedeelte met huiskamer van 50 m2 met gastentoilet, open keuken, slaapkamer van 40 m2 met badkamer/toilet en nog een woongedeelte van 40 m2 met eigen ingang met kitchenette en badkamer/toilet.

Het huis ligt op een hoogte van ca. 70 m en de afstand tot zee is hemelsbreed ca. 850 m. De villa biedt wijds blijvend onbelemmerd uitzicht op de haven, de bergen, de zee, een natuurreservaat en Minoïsche opgravingen. De woning biedt absolute privacy dankzij de goed bereikbare, maar deels geïsoleerde ligging.

De villa heeft aan alle zijden ruime terrassen en een betegeld dakterras. Aan de voorzijde is er parkachtige gemengde begroeiing, de begroeiing aan de bergzijde is geheel natuurlijk. In de tuin staat een tuinhuisje met o.a. electro-waterpomp voor irrigatie.

De afstand tot de dorpskern is 2,5 km, waar onder meer een bushalte staat voor een regelmatige directe verbinding met de 30 km verderop gelegen luchthaven (reisduur ca. 30 minuten).

Verder beschikt de villa over:

Dubbele beglazing.
3-fasen elektriciteit.
Telefoon,internet en satellietschotels.
Gemeentelijke drinkwatervoorziening.
Coöperatieve waterbron voor tuinirrigatie en reserve-waterreservoir van 15 m3.
Vloerverwarming d.m.v. gas (gastank 1.000 l).

Woonoppervlakte: 
200
Perceelgrootte: 
8950
Kreta
Kreta

Kreta is het grootste en het meest populaire eiland van Griekenland. Met een lengte van 260 km en een breedte die varieert van 13 tot 60 km biedt het eiland een enorme diversiteit aan landschappen. Van glooiende heuvels met olijfboomgaarden rondom Rethymnon tot het rotsachtige landschap richting Sitia, van het palmenbos van Vai tot de veelgelopen Samariakloof, van het tropische strand van Balos tot de opgravingen van het paleis van Knossos, van de kosmopolitische badplaats Elounda tot de verlaten hoogvlakte van Nida, er zijn altijd nieuwe plekjes te ontdekken