Thessaloniki; charmant en historisch Macedonië

Dutch

Thessaloniki is na Athene de tweede stad van Griekenland en een prachtige bestemming die vooralsnog redelijk onbekend is gebleven.

Haar naam onthult al haar grote historische waarde, omdat ze vernoemd is naar prinses Thessaloniki van Macedonië, de halfzuster van Alexander de Grote. Het is een kruispunt van Byzantijns, Romeins, Ottomaans en Joods erfgoed en wordt beschouwd als de meest populaire bestemming voor straatfotografie in Griekenland!

De stad ligt aan de Thermaïsche Golf, in de noordwestelijke hoek van de Egeïsche Zee, en biedt niet alleen een prachtig uitzicht op de zee; op een heldere dag kunt u, wandelend langs de kilometerslange zeeboulevard, zelfs de besneeuwde bergtoppen van de Olympus bewonderen.

Omdat de stad tegen een heuvel is gebouwd is de oriëntatie gemakkelijk en zijn de uitzichten spectaculair, vooral vanuit 'Ano Poli', de oude stad. Dit is het hoogste deel van de stad en staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het bestaat uit het meest traditionele deel van Thessaloniki en biedt het beste panoramische uitzicht over de hele stad en de Thermaïsche Golf.

De rijkdom aan cafés, restaurants, steegjes, musea en uitzichten zal u voor lange tijd blijven inspireren, maar wees voorzichtig, u wilt misschien niet meer weg...