Wild Lefkada in het roze

Dutch

Wat begon als de fascinatie van een jongen groeide uit tot een waardevolle bijdrage aan de wetenschap en een passie voor fotografie. Chris Stavrakas heeft urenlang de flamingo's in de lagune van Lefkada bestudeerd, een wetland dat deel uitmaakt van het Natura 2000-netwerk. Geduldig wachtend en terugkomend op dezelfde plek bestudeerde hij de kleuren in hun vleugels, luisterde hij naar hun kenmerkende roepen en zocht hij naar gedragspatronen, waarbij hij probeerde te achterhalen hoe ze denken, zich gedragen en de dingen om hen heen waarnemen.

Deze 'Grotere Flamingo's', een van de zes flamingosoorten, brengen ongeveer vijf maanden per jaar door op het prachtige Griekse eiland Lefkas. Ze komen voornamelijk uit Afrika en beginnen hun migratie vanaf begin oktober, op zoek naar een regenachtige winter. Wist je dat ze water kunnen drinken op een bijna kokende temperatuur en dat ze in ploegendienst op één poot slapen, terwijl de anderen een oogje in het zeil houden? Dit zijn enkele van de meest elegante en kenmerkende vogels van het moerasland, want hun veren hebben verschillende tinten oranje en roze. Dit wordt veroorzaakt door een natuurlijke roze kleurstof die ze binnenkrijgen door het eten van pekelkreeftjes en blauwgroene algen.

Als u meer wilt weten kunt u zijn artikel lezen (waar ook de mooie fot's vandaan komen), een kijkje nemen op de Instagrampagina van Chris, of een bezoek brengen aan Lefkas om dit moois in het echt te observeren...